Badem Unlu, Muzlu Ve Çikolatalı Muffin
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Badem unu ve hindistan cevizi unu ile hazırlanan muzlu ve çikolatalı muffinler, çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Küçük porsiyonlar halinde sunulan muffinler, kalabalık sofralarda da kendine yer bulur. Yapımında beyaz un kullanılmadığı için kalori değeri daha düşüktür. Malzemeler hazırsa, badem unlu, muz ve çikolatalı muffin yapımına geçebiliriz.

Alternatif olarak diyabetik muffin ve vişneli muffin tarifine de göz atabilirsiniz.

Badem Unlu, Muzlu Ve Çikolatalı Muffin Tarifi İçin

Malzemeler

Badem Unlu, Muzlu Ve Çikolatalı Muffin

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karıştırma kabında badem unu, Hindistan cevizi unu, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın.
  2. Başka bir kapta yumurtaları, yağı, vanilyayı ve ezilmiş muzu çırpın. (Arzu ederseniz şeker de ekleyin.)
  3. Kuru malzemeleri sıvı karışıma ilave ederek bir spatula ile iyice karıştırın. Damla çikolataları ilave edip tekrar karıştırın.
  4. 12’li muffin kağıtlarını kalıplara yerleştirin ve hamuru kalıplara eşit olarak dağıtın. İsterseniz üstlerine ekstra damla çikolata ve muz dilimleri ekleyin.
  5. Muffinleri önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 20-25 dakika, içine batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  6. Fırından alın ve ızgara telin üzerinde soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Muzlu Tarifler Kek Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti