Şifon Kek
ayşe ece olgun
7 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pamuk şeker gibi ağızda eriyen yumuşacık kek

Şifon Kek Tarifi İçin

Malzemeler

1. Adım malzemeleri:

2. Adım malzemeleri:

3. Adım malzemeleri:

Şifon Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle 1. adımda yazan kuru malzemeleri karıştırıp bir kenara alın.
  2. 2. adımda yazan malzemeleri bir kapta karıştırın ve onu da kenarda bekletin. 
  3. Yumurta aklarını bir kaba alın ve köpürmeye başlayana kadar tuz ve şekeri ekleyerek karıştırın.
  4. Üzerine krem tartarı ekleyin ve köpük kıvamına getirin. 
  5. Kenara aldığınız kaptaki malzemeleri birbirine karıştırın.
  6. Ardından karışımı, yumurta aklarının üzerine ekleyin ve köpüğü söndürmeden alttan üste doğru spatula ile karıştırın. 
  7. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve 150-160 derecede pişirin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası

Şifon kek kalıbı özel olmalı ve kalıp asla yağlanmamalıdır.

Tarif Kategorileri

Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Gelenler Sizden Lezzetler Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Matcha muffin
Mikrodalga Keki
Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek