Cilalı Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cilalı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Üzeri için

Cilalı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Çay davetleriniz için bu nefis kek tariflerini listenize eklemeyi unutmayın. Çikolatayı parçalara ayırıp benmari usulü eritin. Kek için, tereyağını küçük parçalara bölüp 1 dakika çırpın. Toz şeker ile ince rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip 5 dakika yüksek devirde çırpın. Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin.

Erittiğiniz çikolatayı ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Kakao, vanilya ve badem ununu karışıma ilave edip iyice karışmalarını sağlayın. Kek kalıbınızı yağlayıp unlayın. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba aktarıp, 150 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Kalıptan çıkartıp soğumaya bırakın.

Küçük bir kaseye 4 yemek kaşığı su ekleyip üzerine jelatini serpiştirin ve bekletin. Bir sos tenceresinde şeker ile suyu kaynatın. Bal, kakaoyu ekleyip karıştırın. Son olarak kremayı ekleyip kaynamaya başlayıncaya kadar ateşte bekletin. Karışımı ara ara karıştırarak ılıtın. Jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve 30 dakika bekletin.

Kremaya kahveyi ekleyip katılaşıncaya kadar mikserle çırpın. Keki tel ızgara teli üzerine alıp sosu üzerine gezdirin. Dilimlere ayırıp üzerine bir kaşık kadar krema yerleştirin. Kakao serpiştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Kek Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek