Bal Şuruplu Ve Zencefilli Kek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bal Şuruplu Ve Zencefilli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Bal şurubu için

Bal Şuruplu Ve Zencefilli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unları, karbonatı ve baharatları bir kaseye eleyin. Tereyağı, pekmez ve şekeri bir cam kaseye alıp mikserle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Toz badem, un karışımı ve sütü ekleyip karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili kare bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Bu arada bal şurubunu hazırlamak için su, bal ve çubuk tarçını sos tenceresine alıp kaynayıncaya kadar yüksek ateşte ısıtın. Kaynayınca ocağı kısıp 5 dakika bekletin ve ocaktan alın. Keki fırından çıkarın ve kalıbın içinde 5 dakika beklettikten sonra ızgara teli üzerine alın. Sıcak şerbetin 1/3’ünü sıcak kekin üzerine gezdirin. Keki kalan şerbet ile birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek