Reçelli Berliner
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Reçelli Berliner Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Dolgusu için

Kızartmak için

Üzeri için

Reçelli Berliner

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Maya, süt ve şekeri geniş bir kasede maya tamamen eriyinceye kadar çırpın. Kalan tüm malzemeyi ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Kıvam alan hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Berliner toplarını kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Reçeli bir sıkma torbasına doldurun ve soğuyan Berlinerlerin kenarından sıkarak içlerini doldurun. Üzerine pudra şekeri serpin. Nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Hamur İşi Tarifleri Reçel Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı