Meyveli İzmir Muhallebisi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Meyveli İzmir Muhallebisi Tarifi İçin

Malzemeler

Kreması için:

Üzeri için:

Meyveli İzmir Muhallebisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elmaları soyup, çekirdeklerini çıkarın ve rendeledikten sonra derin bir tencereye alın. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker serpin ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Elmalar suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Puding için tencereye yumurta sarıları, un, şeker ve sütü ilave edin. Pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın.
  3. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirmeye devam edin.
  4. Ocaktan alıp çırpma kabına pudingi dökün. Üzerine 2 vanilyayı ekleyin ve 3 dakika yüksek devirde mikserle çırpın.
  5. Pudingin yarısını fırına dayanıklı bir kaba boşaltın ve eşit şekilde yayın, üzerine elmalı harcı dökerek eşit şekilde yayın.
  6. Geri kalan pudingi üzerine dökerek eşit şekilde yayın.
  7. Yumurta aklarını orta hızda köpürene kadar çırpın. Çırpma kabına 1 çay bardağı toz şekeri yavaş yavaş ilave ederek, mikserin yüksek devrinde katılaşana kadar çırpmaya devam edin.
  8. Yumurta aklarını krema sıkma torbasına alıp, soğuyan pudingin üzerine istediğiniz şekilde sıkın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırının üst rafında üzeri kızarana kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Ege Mutfağı Yemekleri Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Diğer Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı