Portakallı İrmik Pastası
Ceyda Karakaş Tariflerime Hoşgeldiniz 🧚🏻‍♀️Bolca kalorili / Birazda Sağlıklı tarifler
13 Tarif       5 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış ayının  bize sunduğu portakal ile hafif bir sütlü tatlıya kim hayır diyebilir ki 🍊

Portakallı İrmik Pastası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için;

Portakallı İrmik Pastası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütü, irmiği ve portakal rendesini kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
  2. 1 adet portakalı soyup küp küp doğrayın sos tenceresinde 3 yemek kaşığı toz şeker ile fazla ezmeden pişirin.
  3. Sütlü irmikli karışım piştikten sonra ocağın altını kapatıp içine 100gr margarin ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  4. Karışım ılıdıktan sonra 2 büyük boy yumurtayı ve bir paket vanilyayı ekleyin. Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba dökün ve üstüne portakalı ekleyin.
  5. 200 derecede 40 dakika pişirin ve çıkarmadan fırından 5 dakikada sıcaklığında bekletin. Bir gece buzdolabında bekletip servis etmenizi öneririm. AFİYET OLSUN 😋

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka