Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@lezzetlisanatlar Pırıl Bilici'den şahane portakallı lezzetlerle çay saatlerine renk katın. Malzemeleri hazırladıysanız, kremalı portakal çiçeği çanakları yapımına geçebiliriz.

İçinde portakal olsun da, gerisi önemli değil diyenlerdenseniz nefis portakal jöleli kek tarifine mutlaka göz atın. Daha fazlası için meyveli tatlılar sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.

Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları Tarifi İçin

Malzemeler

Portakal Çanakları:

Şerbet için:

Krema için:

Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Portakal Çanakları:

  1. Portakalların kabuğunu çok az rendeleyin. İkiye kesin ve portakalın içini kaşık ile dikkatli temizleyin.
  2. Çanakları suda 1-2 taşım haşlayıp suyunu süzün. Haşlama işlemini bir kez daha tekrarladıktan sonra soğuk suda bekletin. Yani toplam iki kez haşlayacaksınız. 
  3. Şeker ve suyu 1-2 taşım ocakta kaynatın. Kabukları içine atın. Portakal kabukları yumuşayıp suyu kıvam alıncaya kadar pişirin.
  4. Pişen kabukları şerbetinden alın ve çanakların açık tarafı aşağıya gelecek şekilde soğumaya bırakın.

Krema:

  1. Vanilya ve tereyağ dışındaki malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin. Sıcak kremayı mikserde 10-15 dk. çırparken önce tereyağını ekleyin. Eriyip karıştığında vanilyayı da ekleyin.
  2. Çanakların içine ılık kremayı doldurun. Üzerini portakal çiçekleri ve yaprakları ile süsleyip servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kremalı Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri Sizden Gelenler Sizden Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka