Kadayıflı Muhallebi Pasta
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sanırım sütlü tatlılar benim için vazgeçilmez. Hele bu lezzette bir muhallebiye; çıtır çıtır, bol cevizli ve tereyağı ile kavrulmuş kadayıf eşlik ediyorsa da-ya-na-mam.

@mutfakkeyiftir Instagram hesabımı takip etmeyi unutmayın ❤️




Kadayıflı Muhallebi Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Kadayıflı Muhallebi Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

    1. Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler uygun bir tencerede karıştırılır. Un ve türevlerinin süte iyice karışması sağlanır. Tencere ocağa alınır.
    2. Orta ateşte karıştırarak pişirilir. Muhallebi kıvamına geldiğinde tereyağı ve vanilya eklenir.
    3. Kadayıf ufalanır, eritilmiş tereyağı ve şeker ile rengi dönene kadar kavrulur. İçine çekilmiş cevizler eklenip karıştırılır.
    4. Yuvarlak kalıp hazırlanacak kaba alınır. En alta kavrulmuş kadayıf koyulur. Üstüne muhallebiden aktarılır.
    5. Bir kat daha kadayıf ve üstüne muhallebi koyulur. En üstü kadayıf ile kaplanır. Dolapta bekletilir.
    6. Soğuyunca servis ederken çevresindeki kalıp çıkartılır. Böylece pasta görüntüsünde kadayıflı muhallebi elde edilir. Afiyetle ❤️
    7. 🧐 Kuplarda da hazırlanabilir.
    8. 🧐 Tepsiye aktarılıp üçgen dilimlenerek kenarları kadayıfa bulanabilir. Nasıl servis edilmek istenirse o şekilde hazırlanabilir.
    9. 😊 Aynı muhallebiye kakao, çikolata vb ekleyerek farklı tatlarda sütlü muhallebi elde edilebilir.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Pasta Tarifleri Sizden Lezzetler Sütlü Tatlılar Sizden Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka