Ayva Tatlısı
Meltem Keskin Dilerseniz beni meltemblogu adlı instagram sayfamdan da takip edebilirsiniz💌
21 Tarif       6 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Doğal kiremit rengini çekirdeklerinden alan, tarçın kokusuyla mest edip üzerine döşenen kaymak ve fıstık ile damak çatlatan ayva tatlısı tarifi..

Ayva Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Ayva Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayvalarımızın kabuklarını soyup ikiye bölelim. Ortalarını oyup çekirdeklerini çıkaralım.
  2. Limonlu suyumuzu hazırlayıp içinde bekletelim.
  3. Tenceremizin dibine suyunu süzdüğümüz kabukları ve ayvaları yerleştirelim. Üzerlerine çekirdekleri ,doğal şekerimizi ve suyu ilave edelim.
  4. Orta ateşte pişirelim.
  5. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alalım.  
  6. Üzerine manda kaymağı ve fıstık ekleyerek sunalım. Afiyetler olsun.

Tarif Kategorileri

Sizden Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka