Pırasalı Tuzlu Kek
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pırasa mevsimin en güzel sebzesi. Çocuklara da severek yedirmek insanı daha da mutlu ediyor. Sadece çocuklar için değil bu tarifi yaptığımda yemeği bırakıp onu bitirdik, kahvaltıdan çay yanına günün her öğünde kullanabileceğiniz oldukça lezzetli bir alternatif.

Pırasalı Tuzlu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Pırasalı Tuzlu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pırasaların sap kısımları incecik doğranır. Havuç rendenin ince tarafında rendelenir. Maydanoz ince doğranır.
  2. Karıştırma kabına önce sulu malzemeler alınır ve karıştırılır. Baharatlar, unlar, doğranan sebzeler ve peynir ilave edilir.
  3. Karıştırılan harç yağlanmış pişirme kabına aktarılır. 180 derece ısıtılmış fırında bir saat pişirilir.(pişirme süresi fırına göre değişebilir, bıçakla pişme kontrolü yapabilirsiniz)
  4. Ben tam bir saat pişirdim.
  5. İç dokusu hafif yumuşak, lezzetli kekimiz hazır. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pırasalı Tarifler Tuzlu Kek Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza