Mexican Bowl
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dünya mutfaklarında özel bir yere sahip olan Mexican bowl tarifi ile karşınızdayız. İçerisinde siyah fasulye, yeşillik, kinoa ve lahana kullanılan Mexican bowl, chipotle ve guacamole sosu ile harmanlanır. İçerisinde et ürünü kullanılmayan Mexican bowl, vejetaryan ve vegan menüleri için uygundur. Malzemeler hazırsa, evde Mexican bowl nasıl yapılır birlikte görelim.

Yeni tatlar denemek için sebze yemekleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Mexican Bowl Tarifi İçin

Malzemeler

Guacamole sos için:

Chipotle sos için:

(12 porsiyonluktur ve en fazla 4 gün süreyle buzdolabında saklanabilir.)

Mexican Bowl

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tatlı patatesleri soyduktan sonra küçük küpler halinde kesin ve 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika süreyle kızarana kadar pişirin.
  2. Guacamole sosu için tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın.Yeşillikleri zeytinyağ, limon, guacamole sos ve tuz ekleyerek karıştırdıktan sonra salata kasesinin tabanına yayın. Üstüne haşlanmış siyah fasulye ve kırmızı kinoayı ekleyin.
  3. Kırmızı lahanayı balzamik sirke ve tuz ile ovarak 10 dakika bekletin. Yumuşayan lahanayı da salata tabağına alın ve tatlı patatesleri ilave edin. Son olarak Chipotle sosunu ekleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Pritnisa
Airfryer'da Sebze Şiş
Peynirli Sultani Bezelye
Labne Peynirli Bebek Patlıcan
Bobotie
Airfryer'da közlenmiş patlıcan