Erik Dolması
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kırmızı erik ile nefis bir dolma hazırlamaya ne dersiniz? İç harcında pirinç, nane, kuş üzümü ve tarçın kullanılan erik dolması, özellikle mevsimlik büyük eriklerle hazırlanır. Şef Yıldız Öz Samaha'nın meşhur sebzeli erik dolması tarifi için detaylara geçebiliriz.

Erik Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Erik Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derince bir tencereye zeytinyağını alıp kızdırın, ardından ince kıyım doğradığınız soğan, dereotu ve maydanozu ekleyip hafif  kavurun. 
  2. Daha sonra suda beklettiğiniz kuş üzümleri, pirinç, tuz ve tarçını ekleyip biraz daha kavurduktan sonra 2.5 su bardağı kadar su ekleyip orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 
  3. Ocaktan alıp hafif dinlendirin. Güzelce yıkadığınız eriklerin baş kısımlarını kesin. Bir kaşık yardımı ile orta kısmını alın ve elinizle suyunu sıkıp bir kaseye aktarın. 
  4. Pişireceğiniz fırın kabana erikleri yerleştirin, ardından alabildiği kadar iç harçtan içlerini doldurup üzerine kapaklarını yerleştirin. 
  5. Eriklerin iç kısmından çıkan suyu da etrafına döktükten sonara daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. 
  6. Tavaya susamları alarak kavurun, pişen eriklerin alt kısımlarını sosuna bulayarak üzerine hafif zeytinyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Dolma Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma
Kofik Dolması
Kıymalı Taze Patlıcan Dolması