Çiğ Dolma
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Denizli mutfağının sevilen lezzetlerinden çiğ dolma tarifi ile sizlerleyiz. Klasik biber dolmasına benzetilse de kuru patlıcan ile yapılması, harcına bulgur eklenmesi ve yağda kızartılmasıyla diğer dolmalardan ayrılıyor. Sizler için kuru patlıcan dolması tarifini aşağıda anlattık. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Çiğ Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Çiğ Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru patlıcanları bir tencereye alarak haşlayın.
  2. Bulgurun üzerine kaynar sıcak su ilave edin ve kapağını kapatın. Tuz ilave edin.
  3. Az yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun, salça ve bulguru ilave edin.
  4. Maydanoz, dereotu, karabiber ve tuzu ekleyerek kavurmaya devam edin.
  5. Harcınız hazır olunca kuru patlıcanların içini doldurun.
  6. Zeytinyağında kızartıp sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Kırmızı Biber Dolması Tarifi
Beyaz Lahana Sarması Tarifi
Acılı Ekşili Yaprak Sarma Tarifi
Porsiyonluk Lahana Dolması Tarifi
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Fırında Ekşili Kabak Dolması Tarifi