Bulgurlu Biber Dolması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bulgurlu Biber Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Bulgurlu Biber Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Çarliston ve salçalık biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Kuru ve taze soğanları temizleyip ince ince kıyın.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve taze soğanları sote edin. Bulguru yıkayıp süzün ve kavrulmakta olan soğanlara ekleyin. Domates, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ilave edin. Tuz, karabiber, tozşeker, nane ve yenibaharı serpip birkaç dakika daha kavurun.
Hazırladığınız bulgurlu içle biberleri doldurup kestiğiniz kapaklarla kapatın. Dolmaları hafif üst üste gelecek şekilde tencereye dizin. Üzerine sıcak suyu gezdirip orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Soğuk veya ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Klasik tariflerden vazgeçmem diyorsanız, kırık pirinç ile hazırlanan zeytinyağlı biber dolması tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Dolma Tarifleri Bakliyat Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma
Kofik Dolması