Açık Biber Dolma
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Serkan Aksoy'dan leziz bir dolma tarifi ile karşınızdayız. Kuru biberlerin siyez bulguru ve baharatlarla doldurulmasıyla hazırlanan bu tarifi, limon eşliğinde sunabilirsiniz. 

Açık Biber Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Açık Biber Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Siyez bulgurunu temizleyip yıkayın ve zeytinyağında kavrulmuş soğana ilave edin. Ayrı bir yerde su ısıtın. Siyez bulguru da iyice kavrulduktan sonra baharatları ilave edin. 
  2. Limon sıkın ve suyunu verinceye kadar pişip demlendikten sonra taze baharatları ekleyin. Kapya biberleri közleyip soyun. 
  3. Çekirdeklerini aldıktan sonra doğrayın, güzelce suyu uçana kadar kavurun. El blender’ı ile pürüzsüz olana kadar çekip sıkma torbasına alın.
  4. Yoğurdu istediğiniz şekilde tatlandırıp sıkma torbasına alın. Kuru biberleri ıslatıp ikiye böldükten sonra içini sıyırın. 
  5. Üzerine baskı uygulayarak iyice kurutun. Yağda yakmadan kızartın. İki çıtır yaprağın arasına iç dolguyu koyup yaprağın üzerine köz biber püresini ve yoğurdu koyarak servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sarma ve Dolma Tarifleri Davet Yemekleri Özel Günler Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Kofik Dolması
Kıymalı Taze Patlıcan Dolması