Yeşil Zeytinli Mevsim Salata
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yeşil Zeytinli Mevsim Salata Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Sos için

Yeşil Zeytinli Mevsim Salata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri gibi salata tarifleri de çok ilgi görüyor...

Biftekleri et dövücüsü ile hafifçe inceltin.Üzerlerine kekik serpiştirip ızgarada pişirin.Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın.Dolmalık fıstıkları yağsız olarak tavada rengi değişinceye kadar kavurun.

Patatesin kabuğunu soyun.İnce dilimleyip tuz serpiştirin.Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp patates dilimlerini kızartın.Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzün.

Marulu yaprak yaprak ayırıp yıkayın.Süzgece alıp suyunu iyice süzün.İri parçalar şeklinde doğrayın.Ispanak köklerini yıkayıp süzün ve 1 tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı sirke ilave edilmiş kaynar suda 3 dakika haşlayıp süzün.Kırmızı soğanı soyup halka şeklinde doğrayın.Tuz ekleyip acı suyunu çıkarın.

Sos için zeytinyağı,limon suyu ve yeşil zeytin ezmesini bir kasede çırpın.Servis tabağına sırasıyla ızgarada pişirilmiş biftekler, doğranmış marul yaprakları,haşlanıp süzülmüş ıspanak kökleri, halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan dilimleri,kavrulmuş dolmalık fıstıklar, kızartılmış patates dilimleri ve kiraz domatesleri yerleştirin.Yeşil zeytinleri ilave edin.Salatanın sosunu üzerine gezdirerek dökün.Bekletmeden servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Kızartma Tarifleri Diyet Yemekleri Zeytinli Tarifler Salata Tarifleri

Benzer Tarifler

Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin