Yemlik Cacığı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yemlik otu bir diğer adı ile padişah otu İç Anadolu bölgesinde sıklıkla yemeği yapılan bir ottur. Oldukça lezzetli ve besleyici olan bu otun Ankara’da cacığı yapılır ve bu cacık meşhurdur. Sizlere yemlik cacığı nasıl yapılır anlattık. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız yemlik cacığının malzemeleri ve yapımı aşağıda.

Yemlik Cacığı Tarifi İçin

Malzemeler

Yemlik Cacığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yemlikler temizlenir ve yıkanır.
  2. Ardından kuruduktan sonra ince ince dilimlenir.
  3. Salatalık yıkanır, alacalı doğranır ve dilimlenir.
  4. Yoğurt su ile birlikte açılır, çırpılır.
  5. Yemlik, salatalık, tuz, ezilmiş sarımsak eklenir.
  6. Sıvıyağ ve nane karıştırılır, üzerine dökülerek servis edilir.

Tarif Kategorileri

Salata ve Meze Tarifleri Yöresel Tarifler Meze Tarifleri Salata Tarifleri

Benzer Tarifler

Cunda Ezmesi
Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin