Portakallı Somon Balığı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakallı Somon Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

Portakallı Somon Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Somon filetoları tuzlayın ve 20 dakika dinlendirin. Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateşte kızdırın ve zeytinyağını ekleyin. Unlanmış ve fazla unu silkelenmiş filetoları alt üst edip kızartın. Balıklar kızarınca varsa tavadaki yağın fazlalığını alın. Balıklar tavadayken portakal suyu, kuru üzüm, dolmalık fıstık, rendelenmiş portakal kabuğu, yeşillikleri ve küçük doğranmış portakalları ilave edin. Tuzla tatlandırın. Tavanın kapağını örtüp ocağı kapatın. 1 dakika bekleyin. Ardından balıkları servis tabağına alıp servis yapın.

Ana yemeklerde sunabileceğiniz somonlu ve kremalı makarna tarifi ile yeni tatlar keşfedin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Meze Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin