Hibeş
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bugün arama motoru Google'da çok aranan bir tarif var: Hibeş... Hibeş nedir araması günün en çok merak edilenleri arasında... Peki, nedir bu Hibeş... Birlikte bakalım...

Hibeş... Antalya Mutfağı’nın en ünlü mezelerinden biri... Bazı kaynaklara göre humusun nohutsuz bir versiyonu. Hibeş hem meze hem sos olarak kullanılabilen bir lezzet. Ekmek üzerine sürüldüğünde kanepe gibi de tüketilebilir. Bu tarif bugün internette çok arananlar arasında... Hibeş'le ilgili Kültür Portalı'nda ve 'Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri' çalışmasında önemli bilgilere ulaşmak mümkün.

Kültür Portalı, 2 kişilik Hibeş yapmak için şu tarifi veriyor.

Hibeş Tarifi İçin

Malzemeler

Hibeş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çukur bir kap içine tahini, ezilmiş sarımsak dişlerini, kimyonu, kırmızı biberi ve tuzu koyun. Ardından çırparak karıştırın.
  2. Limon suyunu azar azar ekleyip, karıştırarak tahine yedirin.
  3. Boza kıvamı bir karışım tutturun. Karışım fazla yoğun ise ½ veya 1 kahve fincanı suyu azar azar ekleyip, karıştırarak kıvam tutturun.
  4. Bir de öneriler var. Damak tadına göre taze ya da kuru fasulye, haşlanmış patates üzerine gezdirilebilir. Humusa benzer bir tat istiyorsanız haşlanmış veya ezilip püre yapılmış nohut katılabilir. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Hibeşi makarna ya da et-tavuk yemeklerinin yanında sos olarak tüketebilirsiniz.

  Püf Noktası

Antalya'nın yerel sitelerine göre tarif basit gibi görünse de işin püf noktası şu: "Malzemeler karışırken boza kıvamını tutturabilmek".

Tarif Kategorileri

Meze Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler Yöresel Tarifler Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Cunda Ezmesi
Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator