Hedik
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hedik diş buğdayı ya da diş hediği olarak bilinir. Kilis yöresine ait olan bu yöresel yemek buğday ile nohutun bir arada pişirilmesiyle hazırlanır. İsmini buğdaydan alan bu yemek, özellikle Güneydoğu Anadolu mutfağında oldukça meşhurdur. Malzemeler hazırsa, hedik tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Hedik Kaç Kalori?

1 porsiyon hedik, yaklaşık 150 kalori değerindedir.

Hedik Tarifi İçin

Malzemeler

Hedik

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir gece öncesinde suda beklettiğiniz nohutları düdüklüye alın ve üzerine hediklik buğdayları ekleyip su ilave edin ve kapağını kapatın.
  2. Yaklaşık 45 dakika boyunca pişen buğday ve nohutları suyunu süzerek bir servis tabağına alın.
  3. Hedik yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Servis etmeden önce dilerseniz üzerine 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Hedik buğdayı normal buğdaydan farklı olduğu için pişme süresi daha uzundur.
  • Düdüklü tencere yerine normal tencere de tercih edebilirsiniz, sadece 2 saat daha fazla pişirmeniz gereklidir.
  • Hedik buğdayı bulamadıysanız aşurelik buğday da kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler Pratik Hamur İşi Tarifleri