Ege’Den Tuzlu Pembe Ve Tatlı Yeşil Krep
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ege’Den Tuzlu Pembe Ve Tatlı Yeşil Krep Tarifi İçin

Malzemeler

Tuzlu iç harcı için

Tatlı iç harç için

Ege’Den Tuzlu Pembe Ve Tatlı Yeşil Krep

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derince bir kapta yumurtaları, sütü, tuzu, toz şekeri ve zeytinyağını iyice çırpın. Unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız krep harcının yarısını bir başka kaseye aktarın. Birinin içine pancar turşusu suyunu, diğerinin içine toz Antep fıstığını ekleyip tekrar çırpın.
  2. Orta ateşte ısıttığınız 2 tavayı çok az yağlayarak, her iki krep harcından 1 kepçe kadar dökün ve tavanın tabanını kaplayacak şekilde yayın. Her iki yüzünü de ha f kızartıp kenara alın. Kızaran krepleri servis tabağına alın.
  3. Tuzlu krepleri hazırlamak için pancarlı krebin içine labne peynirini sürün. İnce dilimlenmiş pastırmaları ve mantar dilimlerini serpiştirin. Küp doğranmış kornişon turşularını ilave edip, krebi sıkıca sararak rulo haline getirin. 3’er parmak genişliğinde dilimlere bölün ve üzerlerine kürdan batırıp servis yapın.
  4. Tatlı krepleri hazırlamak için doğranmış muz ve çilekleri krebin içine yayın. Roka yapraklarını ince kıyıp ekleyin, Antep fıstığı serpin ve üzerine bal gezdirip sıkıca rulo sarın. 3’er parmak genişliğinde dilimlere bölün ve üzerlerine kürdan batırıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yumurtalı Tarifler Diğer Tarifler Yöresel Tarifler Kahvaltılık Tarifler Ege Mutfağı Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma