Baharatlı Ve Yumurtalı Ekmek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yumurtalı ekmek bugün Türkiye'de de dahil olmak üzere tüm dünya mutfaklarında tüketilen, kolay ve pratik bir kahvaltılık. Yumurtalı ekmeğin tarihçesi oldukça eski. Az malzeme ve pratik yapımı nedeniye dünyanın farklı kültürlerinde farklı şekillerde ortaya çıkmış olması muhtemel. Bazı kaynaklara göre ise MS 1. yüzyılda yazar ve gurme olan Apicius'a ait bir Roma tarifi de yumurtalı ekmeğe işaret ediyordu. Apicus'un tarifi, bugünkü adıyla Fransız tostuna benziyor. Ancak modern yorumlarından daha sade. Peki, evde yumurtalı ekmek nasıl yapılır? İşte evde baharatlı, yumurtalı ekmek tarifi; tarif için gerekli malzemeler ve yumurtalı ekmek tarifi yapılış aşamaları:

Baharatlı Ve Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Baharatlı Ve Yumurtalı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaları bir kaseye kırın. 
  2. Karabiber, zerdeçal, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip çırpın. 
  3. Ekmek dilimlerini yumurtalı karışıma bulayın.
  4. Tavaya yağı alın ve ısınan tavaya ekmek dilimlerini ekleyin. 
  5. Arkalı önlü kızartın. 
  6. Sıcak servis edin. 
  7. Afiyet olsun. 


Püf Nokta:

  1. Yumurtalı ekmek harcına dilediğiniz baharatları ekleyin. 
  2. Zeytinyağı ve sıvıyağ karışımında kızartabilirsiniz. 
  3. Ekmekler tercihen taze olmamalıdır. Bir iki günlük ekmek kullanmak daha lezzetli yapacaktır. 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma