Ayva Marmelatı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kilo vermeye yardımcı olan ayva, bağışıklığı güçlendirir. Cildin genç kalmasına yardımcı olan bu meyve, kalp ve damar sağlığını korur. Sindirim sistemini rahatlatan ayva, bağırsak hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Yaz aylarında yapıp konservelerde saklayabileceğiniz ayva marmelatı ile kahvaltı keyfini ikiye katlayabilirsiniz.

Çilek marmelatı ve vişne marmelatı tarifine de göz atabilirsiniz.

Ayva Marmelatı Tarifi İçin

Malzemeler

Ayva Marmelatı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayvanın kabukları soyulur ve çekirdekleri ayrılır.
  2. Ayvalar rendelenir ve ayrılan çekirdeklerle beraber üzerine şeker ilave edilerek ocağa alınır.
  3. Ayva çekirdekleri hem renk verecek hem de kıvamda etkili olacaktır.
  4. Suyunu saldığında bir buçuk bardak su, karanfil ve tarçında eklenir ve kaynatmaya başlanır.
  5. Ateşin kıvam vermesinin yanında ayva çekirdekleri ve ayvanın içerinde bulunan pektinle beraber marmelat kıvam alır.
  6. 15 dakika kaynatılır, limon suyu eklenir ve soğutulur. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Ayva Marmelatı Kaç Kalori?

  1. Bir tatlı kaşığı ayva marmelatı 11, bir porsiyon ayva marmelatı ise yaklaşık 140 kalori değerindedir.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Reçel Tarifleri Konserve Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma