Sebze Dizmeli Patatesli Pilav
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebze Dizmeli Patatesli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Patatesli pilav için

Sebze Dizmeli Patatesli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Patlıcanı alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Kararmaması ve acılığını gidermek için tuzlu suda bekletin ve süzün. Biberleri temizleyip kıyın. Soğanları soyup kıyın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Bulguru yıkayıp süzün.

Zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtıp soğanları kavurun. Sırasıyla patlıcan, sivribiberler, küp doğranmış patatesler ve doğranmış domatesleri ekleyip 5 dakika kavurun. Bulguru ilave edin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz ve naneyi ilave edip tatlandırın. 15 dakika demlenmeye bırakın.

Köfte için bayat ekmek içini suyla yumuşatıp derin bir kaba alın. Kıyma, kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yassılaştırın.

Kabakları alacalı soyup dilimleyin. Kızgın yağda köfteleri ve kabakları kızartın. Isıya dayanıklı bir servis tabağının etrafına birer köfte ve kabak dilimi gelecek şekilde yanyana dizin. Ortasına patatesli pilavı dökün. Servise sunmadan önce fırında ısıtın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Köfte Tarifleri Kızartma Tarifleri Pilav Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav