Mor Havuçlu Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Farklı bir tarif arayanlar için göz alıcı görünümü ve lezzetiyle dikkat çeken bir pilav tarifiyle karşınızdayız: Mor havuçlu pilav. Bu tarif, damakları şenlendirecek ve sofralarınıza görsel bir şölen katacak! İşte, denemeye değer bu muhteşem tarif:

Mor Havuçlu Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Mor Havuçlu Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mor havuçları güzelce yıkayıp dış kabuklarını bir bıçak yardımı ile kazıyın. 
  2. Ardından yarım ay şeklinde doğrayın. Soğan ve sarımsakları ince kıyın. 
  3. Derin bir tencereye zeytinyağını alıp kızdırın, ardından soğan, sarımsak ve havuçları ekleyerek soteleyin. 
  4. Üzerine et suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. 
  5. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ve nohutları ekleyip karıştırın. 
  6. Ardından nar ekşisi, kimyon, karabiber, tuz ekleyip suyunu ilave ederek önce yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  7. Pilavınızı 10 dakika kadar dinlenmeye bıraktıktan sonra sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Pilav Tarifleri Davet Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri