Havuçlu Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Havuçlu Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Havuçlu Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci tuz ve birkaç damla limon suyu ilave edilmiş sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla yıkayıp süzün.
  2. Zeytinyağını tavada ısıtın. 1 adet rendelenmiş havucu 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin, 5 dakika daha kavurun. Kaynar suyu ve tuzu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi iyice kısın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın, 1 tatlı kaşığı küçük küçük doğranmış soğuk tereyağı parçalarını ve yarım limonun rendelenmiş kabuğunu ekleyip tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatın, 5 dakika demlendirin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pilav Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav