Ciğerli İç Pilav
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı mutfağına özgü bir yemek olan ciğerli iç pilav, et veya tavuk ile hazırlanabilir. Özellikle İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da sık sık tüketilen ciğerli iç pilav, kalabalık sofraların da vazgeçilmezidir. İç pilav yapımında çeşitli baharatlar kullanılır. Bu sayede pilavın tadı zenginleştirilir. Peki, ciğerli iç pilav nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan nefis ciğerli iç pilav tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak bol malzemeli iç pilav tarifini de deneyebilirsiniz. Ciğer yemeyi sevenler için nefis yaprak ciğer ve akciğerli yaprak sarma tarifini de buraya bırakıyoruz.

Ciğerli İç Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Ciğerli İç Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle su ve tuzu karıştırarak pirinçlerin üzerini geçecek şekilde döküyoruz.
  2. Pilav tenceresine tereyağını alarak eritin. Ardından ciğerleri ekleyerek suyunu salıp çekinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurun.
  3. Önceden doğranmış soğanları da ilave ederek pişene kadar soteleyin.
  4. Üzerine salçaları ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun.
  5. Toz şeker, antep fıstığı, kuş üzümü ve diğer baharatları da ciğerlere ilave ederek karıştırın. Malzemeler özdeşleşince ocağın altını kapatın.
  6. Ciğerleri 15 dakika dinlendirdikten sonra başka bir kaba alın. Ciğerleri pişirdiğiniz tencereyi yıkamayın.
  7. Tencereye et suyu, sıvı yağ ve nohutları ekleyin.
  8. 45 dakika boyunca ıslatılan pirinçleri tel süzgeçten geçirerek suyunu süzün.
  9. Et suyu kaynamaya başladığında pilavı da içerisine ekleyerek pişirin.
  10. Pilav piştiğinde altını kapatın ve üzerine ciğerleri ekleyerek kapağını kapatın. Bu şekilde 15 dakika dinlendirin.
  11. 15 dakika sonra ciğerli iç pilavı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ciğerli İç Pilav Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Pilavın yumuşaması ve daha çabuk pişmesi için en az 45 dakika suda bekletin.
  2. Tarifte karaciğer yerine kuzu ciğeri, tavuk ciğeri veya hindi ciğeri de kullanabilirsiniz.
  3. Baldo pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz.
  4. Tarifte kullanacağınız ciğerleri küçük küçük parçalara ayırın. Bu sayede daha lezzetli olacaktır.
  5. Tarifte sevdiğiniz baharatları kullanarak yemeği zenginleştirebilirsiniz.

1 Porsiyon Ciğerli İç Pilav Kaç Kalori?

  1. Ciğerli iç pilavın bir porsiyonu, yaklaşık 195 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Pilav Tarifleri Et Tarifleri MasterChef Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav