Tereyağlı Ve Limonlu Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tereyağlı Ve Limonlu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Tereyağlı Ve Limonlu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yumurtalar, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu geniş bir kaseye alın. Mikserle 5 dakika boyunca krema gibi olana kadar çırpın. 1 bardak sütün içine limon suyunu ekleyin. Başka bir kap içinde un ve kabartma tozunu harmanlayın. Yumurtalı karışıma limonlu süt ve unun yarısını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Kalan unu ekleyip iyice karıştırın. İçine yağ sürüp un serptiğiniz kek kalıbına kek hamurunu doldurun. Önceden ısıtılımış 185 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Kalıbın içinde biraz ılındıktan sonra keki kalıptan çıkarın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın. Katılaşana kadar buzlukta bekletin. Buzluktan alıp bekletmeden servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Havuçlu hurma topları
Ayva Çayı
Sarımsak Çayı
Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye