Patlıcanlı Ve Renkli Biberli Pay
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Ve Renkli Biberli Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Patlıcanlı Ve Renkli Biberli Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, mısır unu, tereyağı ve tuzu mutfak robotunda kırıntı haline gelinceye kadar karıştırın. Yumurta, yumurta sarısı ve 3 yemek kaşığı suyu ekleyip hamur toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Gerekirse azar azar su ekleyin. Hamuru unlanmış zeminde yoğurup streç filme sarın ve 30 dakika buzdolabında soğutun. Fırını 200 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp içine bir miktar mısır unu serpiştirin. Hamurun 2/3’ünü unlanmış zeminde yarım santim kalınlığında açın ve kalıbın içine yerleştirin. 10 dakika buzdolabında soğutup çatalla delikler açın ve fırında 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Patlıcanları uzunlamasına ince doğrayıp üzerine zeytinyağı sürün ve biberler ile ızgarada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Hamur tabanının içine patlıcan, biber, kurutulmuş domates ve fesleğen yapraklarını dizin. Tuz, karabiber serpiştirin. Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde açıp üzerine kapatın. Çatalla üzerine delikler açıp yumurta sarısı sürün. Mısır unu serpiştirin ve fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından alıp soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte