Kakaolu Ve Vanilyalı Çörek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kakaolu Ve Vanilyalı Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kakaolu karışım için

Kakaolu Ve Vanilyalı Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, tuz, şeker ve mayayı yoğurma kabına alarak harmanlayın. Süt, yumurta ve tereyağını ekleyerek 10 dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Yumurta akı, şeker ve unu mikserle çırpın. Sütü ısıtıp kakaoyu ekleyin ve iyice karıştırın. Yumurta akı karışımını ekleyip hızlıca karıştırın ve birkaç dakika pişirin. Tereyağını ekleyip ocaktan alarak oda ısısına gelinceye kadar bekletin. Kakaolu hamuru streç film arasında yassılaştırın. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında 45 dakika soğutun. Beyaz hamuru unlanmış zeminde merdane ile uzunlamasına açın. Kakaolu hamuru tam ortasına yerleştirin ve iki ucundan katlayın. Hamuru 90 derece çevirerek (hamurun katlı kısımlarını kendinize çevirin) merdane ile uzun açın. Uç kısımlarını birbirine değecek şekilde ortaya doğru katlayın. Tekrar ortadan ikiye katlayıp hamuru 90 derece çevirin ve kakaolu katman şeffaf olarak görününceye kadar incelterek dikdörtgen şeklinde açın. 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesin ve her bir parçayı rulo şeklinde sarın. Yağlı  kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerini örterek 1 saat dinlendirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte