Elma Bohçada
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Elma Bohçada Tarifi İçin

Malzemeler

Elma Bohçada

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Margarini eritin. Unun ortasına yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve eritilmiş margarini ilave edip yoğurun. Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur yapın. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.

Elmaların çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı ile çıkarıp elmaları soyun. Acıbademleri ufalayın. Kuru incirleri çok küçük doğrayın. Bir kâsede incir, acıbadem, tarçın ve marmelatı karıştırın.

Elmaların içini hazırladığınız karışımla doldurun. Hamuru dolaptan alıp 6 parçaya bölün. Her bir parçayı merdane ile tabak büyüklüğünde açıp ortasına bir elma yerleştirin. Hamuru elmanın etrafına bohça şeklinde sararak kapatın ve yağlanmış tepsiye dizin. 1 yumurta sarısını çırpıp üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırın kapağı aralık olarak 10 dakika daha fırında tutup ılık veya soğuk olarak sevrvis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte