Cevizli Çıkın
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Çıkın Tarifi İçin

Malzemeler

Cevizli Çıkın

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Margarin, pudra şekeri, yumurtayı derin bir kapta karıştırınız. Nişasta, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin. Malzemeyi yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça koparın, bu parçaya kakao ekleyip, küçük parçalar ekleyip elimizle uzunlamasına yuvarlayacağız.
Not: Cevzili çıkınımızı fiyonk ile bağlamak için kullanacağız.( Kakaolu şeritler) Kalan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp içli köfte gibi parmakla bastırıp, içini oyacağız. İçlerini dövülmüş cevizli şeker karışımı veya antep fıstığı ile doldurun. 150 derece de üstü pembeleşene kadar pişirilir.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte