Ahududulu Minyatür Cheesecake
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ahududulu Minyatür Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Ahududulu Minyatür Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı ve pudra şekerinin 3/4 su bardağı kadarını geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Un ve bir yumurtayı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin. İnce kırılmış pretzel ve Antep fıstığını ekleyin. Tüm malzeme iyice iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Kabın üzerini streç film ile sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. 
  2. Soğuyan harcı 12 cm çaplı iki kelepçeli kalıbın tabanlarına paylaştırın. Üzerlerine elinizle bastırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. 
  3. Krem peynir ve kalan pudra şekerini bir karıştırma kabına alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Kalan iki yumurta, krema ve vanilya esansını ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Ahududuları ilave edip hafif karıştırın. Harcı soğuyan tabanların üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 18-23 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyan minyatür cheesecakelerinizi buzdolabında 2 saat dinlendirin. 
  4. Üzeri için, krema ve ahududulu toz jelatini bir sos tenceresine alın. Karışım kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin ve ocatan alın. Soğuyan cheesecaklerinizi üçgen dilimleyin. Üzerlerine bir tatlı kaşığı kadar ahududulu kremadan ilave edin. Kremanın üzerine ahududu ve nane yaprağı yerleştirerek süsleyin. Soğuk servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte