Dızmana
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Dızmana Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamura şekil vermek için

İç harcı için

Üzeri için

Dızmana

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu bir kaba alın ve orta kısmını açın. Tuz, toz şeker ve ılık suda erittiğiniz mayayı dökün.
  2. Aldığı kadar su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin.
  3. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma, tuz ve karabiberi ekleyerek kavurmaya devam edin.
  4. Kıyma kavrulunca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dinlenen hamuru 4-5 parçaya bölün ve her bir parçayı baget ekmek uzunluğunda elinizle açın.
  5. Ortasını açıp hazırladığınız kıymalı içi hamurun içine yerleştirdikten sonra kapatarak rulo haline getirin.
  6. Rulo şeklindeki hamuru bıçakla lokmalar haline getirerek kesin. Kestiğiniz parçaları yarım santim aralıklarla yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  7. Bütün hamurlar için aynı işlemi tekrarladıktan sonra hamurların kabarması ve aralıkların dolması için yaklaşık 10 dakika bekleyin.
  8. Bir kasede yumurta, yoğurt ve yarım çay kaşığı tuzu karıştırarak aralıkları dolan hamurların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Atıştırmalık Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça