Muzlu Milföy
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Potasyum bakımından zengin olan muz, kalp sağlığını olumlu yönde etkileyen bir meyvedir. Lif açısından zengindir ve kan basıncını dengeler. Genellikle tatlı tariflerinde kullanılır. Yeni tatlar keşfetmek istiyorsanız, nefis muzlu milföy tarifine geçebiliriz.

Muzlu Milföy Tarifi İçin

Malzemeler

Kreması için


Muzlu Milföy

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açın. Kare şeklindeki kurabiye kalıbı ile parçalar kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  2. Üzerlerini çatal  yardımıyla delerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
  3. Krema için süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın.
  4. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan önce tereyağını ekleyip karıştırın.
  5. Milföylerin arasına krema sürüp ince dilimlenmiş muzları yerleştirerek 3 kat olacak şekilde üst üste dizin.
  6. Üzerlerine pudra şekeri serpin. Muz dilimleri ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. Ilındıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Muzlu rulo pasta tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Milföylü Tarifler Muzlu Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları
Volovan
Dutlu milföy muffin
Gül yapraklı milföy