Zencefilli Pekmezli Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zencefilli Pekmezli Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Zencefilli Pekmezli Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını önceden 160 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri mikser yardımıyla orta ayarda çırpın. Yumurta, yumurta sarısı ve vanilyayı da ekleyerek daha hızlı ayarda 2 dakika daha çırpın.
  2. Küçük bir kasede karbonat, kabartma tozu ve suyu ekleyip karıştırın. Hamur karışımının üzerine dökün. Unu ve zencefilleri de ekleyerek iyice yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp hamurun sertleşmesi için 30-40 dakika buzdolabında bekletin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp avucunuzda yuvarlayın. İri taneli esmer şekeri kaseye dökün ve yuvarladığınız kurabiye hamurlarını şekere batırdıktan sonra hafifçe bastırıp yassı hale getirin ve yağlı kağıt üzerine dizin. Hafif kabarması için oda sıcaklığında bir süre beklettikten sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri sararana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alın ve yağlı kağıttan ayırmadan önce 10 dakika soğumaya bırakın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Özel Günler Tatlı Kurabiye Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler Diğer Tarifler Tatlı Hamur İşi Tarifleri Kurabiye Tarifleri Yılbaşı Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye