Yıldız Kurabiye Çelenk
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elif Edes'ten yenilebilir yılbaşı çelengi ile karşınızdayız. Royal icing ile zenginleştirilen yılbaşı çelengini, frenk üzümü, nar taneleri ve yaban mersini ile süsleyebilirsiniz.

Ayva ve kabak çelengine göz atmayı unutmayın.

Yıldız Kurabiye Çelenk Tarifi İçin

Malzemeler

Royal içing için

Süslemek için

Yıldız Kurabiye Çelenk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek bir kapta havuz şeklini verin. Tereyağı, pudra şekeri, vanilya ve yumurtayı ortaya koyun. Tümünü karıştırarak bir hamur elde edin. Hamuru beze sararak 30 dakika soğuk bir yerde dinlendirin.
  2. Sürenin sonunda hamuru unlu tezgahta merdane ile açın ve değişik yıldız boylarda veya farklı yılbaşı formlarıyla kesin. Pişirme kağıdı yaydığınız tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 12-15 dakika pişirin.
  3. Royal icing için yumurta beyazını limon suyu ile köpük olacak şekilde çırpın. Pudra şekeri ve vanilyayı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Sıkılabilir kıvama gelince bir sıkma torbasına alın.
  4. Kurabiyelerin üzerine zik zaklar yaparak royal icing çekin. Üzerlerine arzu edilen renk ve formda yenilebilir yılbaşı konfetileri serpin. 
  5. Bir süre bekleyip sertleşen kurabiyeleri, altlarına tabağa yapışmaları için az miktarda royal icing sürerek çember şeklinde ve alçaklı yüksekli olacak ve kaymayacak şekilde dizin.  
  6. Frenk üzümü, nar, Antep fıstığı, yaban mersini gibi taze veya kuru meyvelerle süsleyin. Son dokunuş olarak Hindistan cevizi rendesi veya pudra şekeri serpebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Kurabiye Tarifleri Kurabiye Tarifleri Özel Günler Yılbaşı Yemekleri

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye