Peynirli Zencefilli Kurabiye
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Zencefilli Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Zencefil marmeladı için

Peynirli Zencefilli Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un ve kakaoyu bir yoğurma kabına eleyin. Ayrı bir kasede yumurta ve toz şekeri şeker tamamen eriyene kadar çırpın ve unlu karışıma ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın ve harcı bir sıkma torbasına doldurun. Harcı yağlı kağıt serili fırın tepsisine 4 cm çapında 24 yuvarlak elde edecek şekilde aralıklı olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12 dakika pişirin. Pişen kurabiyelerinizi soğuması için 15 dakika kadar bekletin. Zencefil marmeladı için taze zencefillerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine su ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 20 dakika daha pişirin. Zencefiller yumuşamaya başlayınca şekerini ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin. Limon suyunu ilave ederek 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. İç harcı için süzme peynir ve zencefil marmeladını bir kaseye alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın ve soğuması için buzdolabına alın. Soğuyan peynirli harcı bir sıkma torbasına doldurun. Ilınan kurabiyelerin 12 adetinin arasına peynirli harçtan sıkın. 12 parçayla üzerlerini kapatıp servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye