Çikolatalı Bisküvi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolatalı Bisküvi Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolatalı Bisküvi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı ve tozşekeri mutfak robotunda krema haline gelinceye kadar çırpın. Unları ve kakaoyu eleyerek ekleyin. Sütü ilave ederek çok kısa süre mutfak robotunu tekrar çalıştırın. Hamuru elinizle biraz yoğurduktan sonra iki eşit parçaya ayırın. Yağlı kağıt arasında 3 mm kalınlığında açın. 4 cm genişliğinde, yuvarlak bisküvi kalıbıyla kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 10 dakika pişirin. Şeker hamurundan bisküvi sayısı kadar -misketten biraz iri- yuvarlaklar yapın. Elinizde hafifçe yassılaştırın ve iyice soğumuş olan iki bisküvi arasına yerleştirin. Çikolatayı küçük parçalara bölerek bir kaseye alın. İçi sıcak su dolu tencereye çikolata kasesini yerleştirin ve eriyinceye kadar bekleyin. Bisküvilerin yarısını çikolataya batırın ve yağlı kağıt üzerine dizerek soğumalarını bekleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye