Armutlu Ve Vanilyalı Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Armutlu Ve Vanilyalı Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

İç dolgusu için

Hamuru için

Üzeri için

Armutlu Ve Vanilyalı Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç dolgusu için; küp doğranmış armut, toz şeker, limon suyu, tuz ve kakuleyi bir tencereye alıp yaklaşık 8 dakika pişirin. Ocaktan alın ve vanilya özünü ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alıp 1 saat bekletin.
  2. Hamuru için; un ve tuzu geniş bir kaba eleyin. Tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Suyu ekleyip yoğurun. Üzerini streç filmle sarıp buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekletin.
  3. Mutfak tezgahına yağlı kağıt serin ve buzdolabından çıkardığınız hamuru üzerine yerleştirin ve bir merdane yardımıyla yağlı kağıt arasında hamuru açın. 10 cm çapında yuvarlak kurabiye kalıbıyla hamurları kesin. Her bir hamura 1 yemek kaşığı iç malzemesinden koyarak yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını bir çatal yardımıyla bastırın. Hamurları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.
  4. Fırın tepsisini buzdolabından çıkarıp üzerlerine krema sıkma duyu ile desenler yapın (krema duyu yoksa bir bıçak yardımıyla çizik atın). Küçük bir kapta yumurta sarısı ve suyu karıştırıp hamurların üzerine fırça yardımı ile sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Atıştırmalık Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Kurabiye Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye