Tavuk Etli Kolay Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Etli Kolay Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Etli Kolay Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tavaya zeytinyağını alıp ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız sarımsağı ekleyip çok az soteleyin. Yarım ay şeklinde doğradığınız kırmızı soğanı ve bademi ilave edip kavurun. Küp şeklinde doğradığınız kırmızıbiberi, çarliston biberini ekleyin. Zencefili ilave edin. Küp şeklinde doğradığınız tavuk eti ve patatesi, safranı ve baharatları ilave edip karıştırın. Son olarak tuzu ve karabiberi ekleyin. Bir yufkayı yağladığınız yuvarlak fırın kalıbına kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. İkinci yufkayı üzerine parçalayarak dağınık koyun. Harcı üzerine koyup yayın. Üçüncü yufkayı da elinizle kırparak koyun. Son kalan yufkanın yarısını üzerine düzgün bir şekilde yayıp kalanını kırparak ekleyin. Eritilmiş tereyağını üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Not: Yufkanızın ince ve taze olmasına dikkat edin. Tavuğunuzu haşlarken haşlama suyuna taze baharat (kekik, biberiye), sarımsak, havuç, limon dilimleri ekleyerek daha lezzetli bir tavuk suyu hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız tavuk suyunu derin dondurucuda saklayıp istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek