Sembusek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mardin mutfağıyla özdeşleşen sembusek, 'kapalı lahmacun' ismiyle de bilinir. İncecik açılan hamur, kıyma, patates ve havuçlu harç ile doldurulur. Yarım ay şeklinde kapatılan sembusek, kızgın yağda kızartıldıktan sonra servis edilir. Malzemeler hazırsa, Mardin usulü sembusek tarifine geçebiliriz.

Sembusek Tarifi İçin

Malzemeler

Sembusek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için; Buğday ununa yeteri kadar su ve tuz ilave edilerek karıştırılır, hamur kulak memsi sertliğine gelinceye kadar yoğurulur. Ardından 15 dakika dinlendirilir.
  2. İç malzemesi için; kuru soğan ve maydanoz ufak ufak doğranır. Geniş bir kapta kıymanın üzerine doğranmış soğan, maydanoz, karabiber, pul biber, tuz ve domates salçası ilave edilerek karıştırılır.
  3. Hazırlanan hamur 50 gr'lık parçalara ayrılır. Yufka yuvarlak ve 15-18 cm çapında açılır, bu yufkanın yarısını kaplayacak şekilde bir tahta çorba kaşığı, hazırladığımız iç malzemeden konularak döşenir.
  4. Yufkanın boş kalan kısmıyla konulan malzemenin tümü kapatacak şekilde katlanır, açık kalan taraf baş ve işaret parmağın yardımıyla çimdiklenerek kapatılır.
  5. Hamur ve iç malzeme bitene kadar işlem tekrarlanır.
  6. Çiğ halde bulunan sembusekler bir tepsiye alınarak üzerlerine fırça ile çırpılmış yumurta sürülür.
  7. 200 derece sıcaklıktaki fırında aşebli ateşe gelmeyecek şekilde dış yüzeyi sararıncaya kadar pişirilir.
  8. Sıcak olarak çıkarılan sembusekler mevsimin sebzesiyle süslenerek tabaklara konulup servis yapılır

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Börek Tarifleri Hatay Mutfağı Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek