Peynirli Afyon Böreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Afyon Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç malzemesi için:

Peynirli Afyon Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, un, tuz, sirke ve alabildiğince suyu derin bir kaba aktarıp kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp, parçaları oklava yardımıyla hazır yufka büyüklüğünde açabildiğiniz kadar büyük açın. Yağı eritip 4 yufkanın üzerine eşit şekilde yayın. Yufkaları bohça şeklinde katlayıp kenara koyun. Ardından bu bohça şeklindeki hamurlardan ikisini üst üste koyup tekrar yoğurun. Diğer 2 hamur parçasına da aynı işlemi uygulayın. Elde ettiğiniz 2 hamur parçasını buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
  2. İç harcını hazırlamak için beyaz peyniri rendeleyin. Maydanozu ayıklayıp ince kıyın. Peynir ve maydanozu bir kasede karıştırıp üzerine yumurtayı kırın ve tekrar karıştırın. Bekleyen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçlerine peynirli karışımdan 2’şer, 3’er yemek kaşığı kadar koyup gül şekli verin ve kenarlarını içe doğru kıvırın. Börekleri fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. İsterseniz börekler sıcakken üzerlerine yağ da sürebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek