Pazılı Ve Mantarlı Baklava Böreği
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Ve Mantarlı Baklava Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Pazılı Ve Mantarlı Baklava Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Mantarları temizleyip ince dilimleyin. Pazıların sap kısımlarını kesip yapraklarını bol suya yıkayın ve süzün. Pazı yapraklarını ince doğrayın. Soğanı ve mantarları zeytinyağında soteleyin. Tavayı ocaktan alıp pazı, rendelenmiş beyaz peynir, kırmızıbiber ekleyip harmanlayın. Tereyağını eritip ılındırın. İki baklava yufkasının arasına tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin. İç harçtan paylaştırıp diğer 2 yufkayı da aynı şekilde üzerine yayın. Kalan tüm malzemeyi bu sıralamayla tepsiye dizin. En üstte kalan yufkanın üzerine tereyağı sürüp baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek