Patlıcanlı Zarf Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Zarf Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç malzeme için

Üzeri için

Patlıcanlı Zarf Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...   

Patlıcanların uç kısımlarını kesip alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp yıkayın ve kurulayın. Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın.

Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın. Domatesleri soyup doğrayın. Ayçiçeği yağını bir tavaya alıp ısıtın. Soğanı ilave edip kavurun. Patlıcanı ekleyip soteleyin. Sırasıyla domates ve biberleri ekleyip domates suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yumurta, kabartma tozu, tuz ve sütü hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu ekleyip pütürsüz kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika bekletin. Hamuru 12 bezeye ayırın. Bezeleri tezgahın üzerin de merdane ile açıp inceltin.

Hamurların kenarlarını kesip 15 santimlik kareler hazırlayın. Patlıcanlı harcı hamurların ortasına paylaştırın ve 4 ucunu üst üste katlayıp zarf şeklinde kapatın. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek