Patatesli Ve Kıymalı Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Ve Kıymalı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç harcı

Patatesli Ve Kıymalı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

İç harcı için, soğanları soyup kıyın. Maydanozları temizleyip kıyın. Patateslerin kabuğunu soyup irice rendeleyin. Soğanı bir tavada kıyma ile suyunu çekinceye kadar kavurun. Kıyılmış maydanoz, rendelenmiş patates, tuz ve karabiberi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika pişirin.

Unu ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına eleyin. Yoğurt, zeytinyağı, tuz ve ılık suyu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 6 bezeye ayırın. Üzerini temiz bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.

Her bir bezeyi açabildiğiniz kadar ince yufkalar şeklinde açın ve eritilip ılınmış tereyağını yufkaların üzerine sürün. Yufkaları teker teker rulo şeklinde sarın ve 4 parmak genişliğinde kesin. Rulo hamurları buzlukta 6-12 saat bekletin.

Hamurları merdaneyle açarak yaklaşık 10x8 cm ebatlarında dikdörtgenler elde edin. Üzerlerine birer tatlı kaşığı kıymalı karışımı paylaştırıp rulo şeklinde kapatın. Börekleri katlama yerleri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek