Kuruyemişli Çörek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuruyemişli Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Ara dolgusu için

Üzeri için

Kuruyemişli Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ekmek hamurunu yoğurun. Yarıya bölüp üzerine un serperek dikdörtgen büyüklüğünde açın. Ara dolgusu için gerekli malzemeleri kapta karıştırın. Malzemenin yarısını açtığınız hamurun üzerine yayın. Rulo şeklinde sarın ve 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Kalan diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Esmer şekeri tavada kahverengi oluncaya kadar eritin. Kremayı ekleyip karıştırın ve karamel sos kıvamı elde edin. Dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt serin ve üzerine karamel sosunu döküp yayın. Dilimlediğiniz çörekleri karamel sosun üzerine yan yana dizin. 20 dakika mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Ters çevirin. Cevizle süsleyip servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek