Katlama Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Katlama Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Üzeri için:

Katlama Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Limon suyu ve karbonatı yoğurma kabına alın. Yumurta, yoğurt, su, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Unu da azar azar ilave edip kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 30 dakika bekletin.
  2. Dinlenmiş hamurdan eşit büyüklükte 5 adet beze yapın. Bezeleri hafif unlanmış zeminde 30-35 cm çapında yufkalar oluşturacak şekilde açın. Yufkaları, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin. Yağlayıp üst üste koyduğunuz yufkaları kenarından başlayarak rulo sarın. Ruloyu 1 parmak eninde dilimleyin. Hamur dilimlerini kestiğiniz tara?arı yukarı bakacak şekilde tezgaha yerleştirin. Üzerlerine elinizle hafifçe bastırarak, 7-8 cm çapında olacak şekilde inceltin ve hafifçe unladığınız tepside biriktirin.
  3. Diğer taraftan, sıvı yağı geniş bir tavada kızdırıp hazırladığınız hamırları kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Kızgın yağdan süzerek aldığınız katlamaları, pudra şekerine batırın ve servis tabağına yerleştirin. Ilık haldeyken servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek