İkiz Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İkiz Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İkiz Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, tuz ve suyu bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kıymayı ayrı bir yerde kavurun. Tuz, karabiber ve maydanoz ekleyerek bir süre daha pişirin. Hamuru dört parçaya ayırın. İlk parçayı tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine eritilmiş margarin sürün. Bohça şeklinde katlayın. İkinci parçayı da aynı şekilde açıp yağladıktan sonra katladığınız ilk parçayı bu hamurun ortasına yerleştirin. Tekrar bohça şeklinde katlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Bohça şeklinde katlanan hamuru tekrar oklava ile açıp tepsinin tabanına yayın. Üzerini yağlayarak, iç harcı ekleyin. Kalan iki parça hamuru da aynı şekilde hazırlayarak açın ve harcın üzerine dizin. Üzerini yağlayın. Tepsiden taşan fazla hamur kısımlarını kesin. Kare şeklinde kesip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek